Hvis alt du kan se når du titter ut kjøkkenvinduet er øde landskap, uten farger og liv, så trenger du høner. De er fulle av liv og gir deg grunn til å gå ut i hagen og ta en liten løpetur i pysjamasen over det frosne gresset eller den snøkledde plenen for å hente inn varme, nylagte egg til frokosten. Høres deilig ut, ikke sant? Og det vil gi naboene noe å prate om også!

En modig høne går gjennom snøen i jakt på noe å spise
Du må jevnlig sjekke at vannet ikke har frosset, og henge noe grønt opp i hønsegården så de har noe å holde på med. Du får mindre egg om vinteren på grunn av de korte dagene, men burde fremdeles kunne få åtte egg i uken fra et par høner.
Høner liker ikke å bli våte
Høns har ikke noe i mot kulde, men de liker ikke å bli våte, så det kan være lurt å gi dem litt ekstra ly om vinteren med et trekk som dekker hele hønsegården. Og for å unngå at det blir gjørmete under trekket, kan du ha på litt bark.

En gul Eglu Go holde hønene varme, selv når det snør
Du bør ikke bekymre deg for at hønene skal bli for kalde (spesielt ikke hvis du har en Eglu, da den er isolert). Høner klarer som regel å akklimatisere seg til kaldere vær, faktisk har de det bedre i kulden enn hvis det blir for varmt. Kanskje vil du se at hønene trekker sammen for å holde varmen i vintermånedene, og det er helt normalt.

Tre høner på eventyr ute i snøen
Kam og hakelapp
Hvis det blir skikkelig kaldt, er det fare for at hønenes kam og hakelapper kan få frostskader. For å unngå dette må du forsiktig gni vaselin inn i kam og hakelapp. Du må også være følge med og holde utkikk etter hoste, forkjølelse og andre symptomer på sykdom. For mer informasjon om sykdom, se kapittelet om hønens helse.

To høner med flotte røde kammer i snøen
Hønene må kunne vagle seg
For å unngå at hønene får kalde føtter må de ha vagler å sitte på. Vaglene må være brede nok til at hønene kan dekke klørne med fjærene. Det vil gi dem litt ekstra varme, og holde kulden på avstand.
