Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Hva kom først, hønen eller egget?

Det O store egget må vel være et av de mest anvendelige og fascinerende objektene som noensinne har landet her på jorden. Det kom før hønen, og en tid etter dinosauren, og har overlevd kriger, jordskjelv og flom av bibelske proporsjoner, men hvordan? Svaret er enkelt, egget er faktisk en mester i forkledning. Det lærte seg tidlig å gjemme seg inne i en høne, og kommer ut en gang for dagen for å se seg rundt. Så da så. Omlet har ryddet opp i spørsmålet mange har grunnet på i århundrer, opplagt, ikke sant?


Fiona Watkins loves collecting her fresh eggs from her Eglu in the morning
Fiona Watkins liker å hente ferske egg fra sin Eglu om morgenen

I dette avsnittet finner du også svaret på spørsmålet "Trenger du hane for at hønene skal legge egg?", hvordan du kan se om et egg er ferskt og noen morsomme ting du kan bruke eggene til.


Hvorfor er noen eggeplommer gulere enn andre?

Fargen på eggene er i stor grad avhengig av hva hønene dine spiser. For eksempel kan eggeplommen få et grønnlig skjær hvis hønene spiser mye grønne eikenøtter. Paprika vil gjøre eggeplommene rødere.


For å få en dypgul eggeplomme må du passe på at hønene spiser grønnsakene sine. Brokkoli, spinat, gress og rosenkål fungerer bra (men vær forberedt på at rosenkål kan gi luft i magen, både på mennesker og høns).


Hvorfor har noen egg dobbel eggeplomme?

Dobbel eggeplomme forekommer når to egg går sammen i det de skilles fra egglederne, eller fordi en eggeplomme kom på villspor under eggdannelsesprosessen. Når det finner rett vei igjen, kan det ende opp sammen i et annet egg.

Relevante produkter

Våre kunders bilder

Kommentarer Leave a comment

Det er ingen kommentarer ennå