Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Enkel helsesjekk

Vi synes det er kjekt å temme høner. Ikke bare er det gøy og god underholdning å ha en høne som gjerne sitter på skulderen din, men det er utrolig nyttig å kunne holde hønene for en jevnlig helsesjekk.


If you tame your chickens from a young age health check are easy
Hvis du holder hønene fra de er unge, er det enkelt å sjekke at de er friske

Ved å sjekke hønene raskt hver dag vil du snart oppdage om noe ikke er som det skal. Dette gjør at du kan prøve å gjøre noe med problemet før det blir alvorlig.


Daglig sjekk


Øyne - Hønens øyne skal være uten puss, helt åpne og klare.


Kam - Kammen skal være fast, og klar, rød i fargen hvis hønene er verpeklar. Unghøns har blekere kam.


Møkk - Hønsemøkken skal være fast og mørkebrun med hvitt i. 10% av hønsemøkken er som regel mer flytende. Dette er helt normalt og et tegn på at hønenes innvoller rengjør seg selv.


Fjær - Med mindre hønen myter bør hønsefjærene være skinnende og fyldige. Hvis det er områder uten fjær eller fjærene ser utstelte ut kan dette være et tegn på problemer.


Kro - Kroen skal være tom om morgenen når du slipper hønene ut for dagen. Hvis kroen er full, kan det være at hønen har blokkert kro.


Bein og føtter - Du må sjekke skjellene på bein og føtter. De skal være glatte, og ikke stikke ut. Hvis de gjør det kan det være et tegn på kalkbeinsmidd.Våre kunders bilder

En kylling som ser på et Omlet gjerde

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå