Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Har hønene dine kalkbeinsmidd?

Kalkbeinsmidd hos høner er forårsaket av en parasitt (Knemidocoptes mutans) som graver seg under skjellene på hønens ben. Kalkbeinsmidden lever av vevsvæsken som kommer fra det skadede vevet under skjellene.


Tegn og symptomer

  • Hevede skjell på beina
  • Skorper på beina
  • Lamhet (severe cases)
  • På et tidlig stadium av en infeksjon med kalkbeinsmidd vil hønen merke irritasjon. Det tar måneder før beinskjellene begynner å løfte seg.

Behandling mot kalkbeinsmidd

Kalkbeinsmidd kan behandles med en krem som vil lindre samtidig som den tar knekken på midden. Det finnes forskjellige kremer; Omlet har Johnsons Scaly Leg Lotion. Ved behandling og før en infeksjon er borte, kan du bruke en middspray som forebyggende. Du bør behandle alle hønene selv om det bare er én som har kalkbeinsmidd, da det er meget smittsomt og det er stor sannsynlighet for at alle hønene vil ha kalkbeinsmidd. En annen behandlingsform er å dyppe hønens bein i kirurgisk sprit tre ganger i uken og gni beina inne med vaselin i mellomtiden for å prøve å mykne skjellene og kvele midden. Du bør også bruke middpulver, som for eksempel kiselgur, i hønsegården og hønsehuset. Omlet har et utvalg med middpulver og kiselgur som du finner ved å klikke her.Våre kunders bilder

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå