Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Skifter fjær

Hvis hønene dine ser litt pjusk ut, eller til og med er helt uten fjær noen steder, er det ingen grunn til panikk. Med litt kjærlighet, rolige omgivelser og litt ekstra hjelp med fôr av god kvalitet vil hønene raskt myte og kommet tilbake til sin fjærkledde tilværelse.


Three moulting chickens roaming around the garden in search for some tasty worms
Tre høner som myter er på tur i hagen på jakt etter meitemark

Hva skjer når hønene skifter fjær?

Myting er en naturlig og sunn prosess som skjer omtrent én gang i året. Det innebærer at hønen mister gamle fjær og nye vokser ut. De fleste høner myter mot slutten av sommeren, og noen vil også miste nakkefjær en annen tid på året. Det kan se ut som om det hele tar lang tid, men det tar som regel fra én til to måneder. Hvis du har rasehøns vil du kanskje bli overrasket over hvor lang tid det tar å myte, da de som regel trenger mer tid enn blandingshøns/hybrider, men det er verdt å vente på.


Høner som myter trenger sunn kost

Det krever overraskende store mengder energi å myte og det kan være slitsomt for hønene, så du må være sikker på at de får i seg nok vitaminer og mineraler. Du kan gi dem kosttilskudd slik at de får alle næringsstoffene de trenger for å holde seg friske mens mytingen pågår.


Two beautiful Bantams searching the garden for some worms and grubs
To nydelige Bantam er på jakt etter noe å spise

Høner trenger masser av protein når de myter for å få de nye fjærene til å vokse. Vitaminer, mineraler og aminosyrer er viktige bestanddeler av protein og finnes i forskjellige kosttilskudd for høns. Eplesidereddik er også nytting for høner som myter for at de skal holde seg friske. Det er rikt på mineraler og vil hjelpe hønene med å holde seg friske.


Unngå stress

Når hønene myter er det viktig at du unngår situasjoner som stresser hønene, som å bytte hønsehus eller å introdusere nye høner til flokken.

En annen ting å huske på er at når hønene myter så er de mer utsatt for sykdom, så det er lurt å unngå å få nye høner i disse to månedene.


Hvorfor har hønen sluttet å verpe?

Hønseegg og -fjær er rike på protein. Når hønene begynner å myte trenger de all den protein de har til å vokse nye fjær, så de fleste vil slutte å legge egg for å få mytingen til å gå sin gang.Våre kunders bilder

Kyllinger på løp
Pin fjær kommer gjennom
Min lille kriger sender fjær overalt! På multen hennes
Kylling som sitter i skitt

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå