Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Har hønene dine rød hønsemidd?

Rød hønsemidd kan være vanskelig å holde unna når en har høns. Rød hønsemidd er små parasittiske midd som gjemmer seg i kroker og sprekker i hønsehuset på dagen og kommer ut for å spise blod hos hønene om natten. Alle typer hønsehus kan ha problemer med hønsemidd, men det er hønsehus i tre som har størst problemer med dette.


A beautiful white and ginger chicken searching for some bug in the garden
En nydelig hvit og rødlig høne leter etter insekter i hagen

Omlets Eglu hønsehus er alle laget i plast, og det gjør det vanskelig for rød hønsemidd å finne steder å gjemme seg. Det er enkelt å rengjøre dem hvis du skulle få rød hønsemidd, alt som trengs er en runde med høytrykksspyleren.


Symptomer og tegn på rød hønsemidd

 • Redusert egglegging
 • Blek kam og hakelapp
 • Anemi
 • Funn av røde eller grå midd i hønsehuset eller på hønene, rundt kloakken.

Topp tips: Når du sjekker hønsehuset for å se etter rød hønsemidd, sjekk vaglepinnene og se i kroker og sprekker. En enklere metode er å dra litt hvit tørkerull på undersiden vaglene på kvelden. Hvis det er rød hønsemidd der vil de være på vaglene etter at de har spist på hønene dine, og du vil se røde striper på papiret.


Behandlig mot rød hønsemidd

Dessverre er rød hønsemidd vanskelig å bli kvitt, og det kan ta sin tid å få dem ut av hønsehuset, men over tid vil det være mulig. Hvis du følger trinnene under burde du kunne redusere antallet raskt. Den første rengjøringen vil ta noen timer med et hønsehus i tre. Et hønsehus i plast vil ta mindre tid å rengjøre.

 1. Rengjør hønsehuset - kvitt deg med alt av strø (ha dette i en plastpose i bosspannet da rød hønsemidd ellers raskt vil finne seg et annet sted å bo).

 2. Tøm hønsehuset fullstendig. Er det takpapp på taket må dette taes av og ny takpapp legges på.

 3. Bland et desinfiseringsmiddel mot midd (som Smite Professional desinfiseringsmiddel eller Barrier Red Mite X) med vann (følg produsentens instruksjoner). Bruk dette på hønsehuset og pass på at du kommer inn i alle kriker, kroker og sprekker. La det stå i 15-20 minutter.

 4. Bruk en vannslange (helst høytrykksspyler) og spyl hele huset og alt invetaret. Prøv å komme inn i alle sprekker der midden liker å bo. La det stå i 10-15 minutter for å tørke. Sjekk hønsehuset igjen og se etter rød hønsemidd på nytt. Gjenta behandlingen til det knapt er noen hønsemidd igjen etter hver rengjøring.

 5. La huset få tørke skikkelig. Det er best å gjøre rent på en solskinnsdag da UV-stråler kan drepe noen bakterier og huset vil tørke raskere.

 6. Sett hønsehuset sammen igjen og legg i strø.

 7. Strø rød hønsemidd-pulver i hele hønsehuset og på hønene. Pass på at du gnir pulveret på vaglene, slik at eventuelle gjenværende midd må krype gjennom det for å komme til hønene. Omlet har et utvalg av produkter mot rød hønsemidd, blant annet kiselgur.

 8. Strø på eller gni inn rød hønsemiddpulver annenhver dag, eller når det har blitt borte etter forrige applikasjon.

 9. Fra mai til oktober er det fornuftig å fortsette å bruke pulveret, da det er i de varme sommermånedene det er mest rød hønsemidd.
Red Mite...wooden coop vs. Eglu Cube


Våre kunders bilder

Kommentarer

Anne, 28 februar 2024

Hønsene (7stk), har blitt fjærkledde bak på et stort felt. I vinter lot jeg høyet ligge på lenger og la på nytt, da det holdt på varmen i huset. Hva kan ha skjedd?