Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Slik fanger du og holder du hønene dine

Å være i stand til å fange og håndtere hønene dine er nyttig og også viktig. Høner må sjekkes jevnlig, og vil måtte holdes av og til. Jo mer de er vante med å bli fanget og holdt, desto mindre stressende er det for dem. Hvis du jobber mye med å temme hønene så snart du får dem, burde det ikke være noe problem å fange og holde dem. Det er vanskeligere hvis de er veldig sky og ikke vant med å bli fanget.


A lovely healthy chicken being picked up by its owner
En sunn og frisk høne blir plukket opp av eieren sin

Den beste måten å temme hønene dine på og få dem til å stole på deg, er ved å tilby dem favorittgodbiten fra hånden din. Du bør venne dem til med å spise ut av hånden din først, og så begynne å klappe hønene med rolige bevegelser. Noen høner vil kanskje bøye seg ned hvis du tror du er en hane som vil parre seg. Det vil gjøre det enda enklere å plukke opp hønen.


Slik løfter du en høne

Når du løfter en høne bruker du begge hender for å holde vingene inntil sidene. Det stopper henne i å flakse med vingene. Løft henne opp og plasser én hånd under henne med dine mellomste fingre mellom hennes ben og pekefingeren og lillefingeren på hver sin side av bena. Bruk den andre hånden til å holde henne nært inntil deg. Som regel vil hønene være rolig når du holder dem slik.


Amy Punchard has tamed her lovely hens by picking them up regularly and giving them treats
Amy Punchard har temmet sine flotte høner ved å løfte dem jevnlig og gi dem godbiter

Topp tips: Hvis hønene dine ikke er vante med å bli håndtert og ikke vil komme nær deg, forsøk å holde dem når de har lagt seg for kvelden. Da skulle du klare å løfte dem opp fra vaglepinnen.

Liker høner å bli klappet?

En tam høne liker å bli klappet, på samme måte som en katt eller hund. Å la seg klappe er en underdanig oppførsel, og det betyr at hun stoler på deg.

Noen ganger vil en høne legge seg flat på bakken når du kommer nærme. Det gjør hønen lettere å løfte opp. Dette er en instinktiv reaksjon fra hønen, og skjer fordi hun trodde du var en hane. Å legge seg ned slik er en oppfordring til parring!

En hane vil sjeldnere la seg klappe, så det er like greit å ikke prøve!Våre kunders bilder

Book kompiser, Bubble og Jasmine
hønsene mine setter seg i kuppet, dag én
Rydd opp drift og kyllingberikelse
holder kyllingene på college.
Jenta mi Florence
Ikke klem dem, men jo mer du tar dem opp, desto tamer blir de
Første gang jeg hentet kyllingen min
Når de blir vant til deg, kan de til og med sitte på skulderen din!

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå