Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Trygt unna rovdyr

Den som holder høns vil ganske sikkert få besøk av uønskede gjester, som rev, grevling, rovfugl og jerv. Bynære områder kan være like utsatt som på landet, men det burde ikke være grunn til å unngå å ha høns i hagen da det er tusenvis av mennesker som koser seg med å ha høner både i byen og på landet.


The Walk In Chicken Run is the safest place for your chickens
Den høye hønsegården er det tryggeste stedet for dine høner

Den beste beskyttelsen mot rovdyr er å ha et hønsehus som motstår både rev og grevling. Alle Omlets hønsehus og hønsegårder er designet nettopp for å hindre rovdyr i å komme seg inn. For eksempel er hønsegården laget i solid, sveiset stålnetting og kommer med et nettingskjørt som hindrer rovdyr i å grave seg inn, da de instinktivt forsøker å komme seg inn ved å grave tett opptil hønsegården.


A crafty fox hunting in the daytime
En lur rev er på jakt på dagen

Så lenge du stenger hønene inne hver kveld, så snart de har gått til ro for natten, vil tuppenen være trygt unna ubudne gjester. Hvis du vil hindre rev og grevling i å komme seg inn i hønsegården er det noen ting du kan gjøre.


  • Inngjerding - Rever er slu dyr og kan komme seg over eller under de fleste gjerder, men det finnes ting du kan gjøre for å gjøre det vanskelig for dem. Et gjerde må være minst to meter høyt og helst lenes utover for å gjøre det vanskelig for reven å klatre over. For å gjøre gjerdet tunnelsikkert, kan du grave deg rundt 30-40 cm ned i bakken og vende gjerdet utover. Det er en god ide å plassere murstein eller store steiner oppå nettingen før du dekker til med jord igjen. Rev kan gnage seg gjennom vanlig hønsenetting så du må forsikre deg om at hønsegjerdet er solid nok til at reven ikke klarer å bite seg gjennom. Du kan også ha strøm i gjerdet, en effektiv måte å holde alle rovdyr unna.

  • Avskrekkende - Hvis du har hund, er det mindre sjanse for at du har problemer med rev. Urin fra mennesker rundt hønsegården kan også virke. Noen mener at menneskehår i hagen vil virke avskrekkende på rev, men hvis reven er skikkelig sulten så vil neppe noen av disse tingene virke. Det beste alternativet er å sikre hønsegården skikkelig.


Våre kunders bilder

Kommentarer

Vibeke, 14 mars 2021

Ang hønsegjerde,/netting.. Hva anbefales det av maskestr med tanke på mår? Og tykkelse med tanke på rev? Mvh Vibeke