Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Slik temmer du hønene

Unn hønene dine noen velsmakende meitemark når du er i hagen og håndter dem jevnlig når de er unge og du vil bli overrasket over hvor trygge de blir på deg. Det er ikke uvanlig at de kommer bort for å spise ut av hånden din eller prøve lykken ved å ta seg en tur inn i huset ditt hvis døren står åpen. Alt som trengs er at du håndterer dem fra de er unge. Hvis du har barn bør du også involvere dem, lær dem å mate hønene fra hånden og å holde hønene på riktig måte.


A young boy holding his beautiful, tame chicken
En ung gutt holder sin tamme høne, som helt klart er fortrolig med å bli plukket opp

Håndter hønene mens de er kyllinger

Hvis du vil ha tamme høner er det best å kjøpe dem når de unge, som regel et par uker gamle. Hvis du håndterer dem jevnlig mens de vokser opp vil de lære seg til å like det, og vil kanskje også hoppe opp i fanget ditt for en ekstra godbit.

Hvis du har funnet en oppdretter med kyllinger som er eldre enn dette, bør du spørre om kyllingene har blitt håndtert, da oppdrettere noen ganger plukker dem opp for å gjøre dem vante med å bli holdt fra ung alder.


Hvilke hønseraser er mest tamme?

Hvis du er på utkikk etter en rase som er kjent for å kunne holdes bør du se etter Silkehøns eller bantamraser som japansk bantam. Orpington er også utmerkede høner å ha som kjæledyr. De har utrolig personlighet og legger nydelige, brune egg. Orpingtonkyllinger vil også gjerne hoppe opp på deg når du mater dem, de er glade i menneskelig kontakt.


An Orpington chicken with beautiful pale ginger feathers
En Orpington-høne med nydelige bleke oransje fjær

Hvorfor er ikke hønene mine tamme?

Årsaken til at dine høner ikke er tamme er trolig at de ikke ble vant med å bli holdt da de var kyllinger. De er nødt til å kunne stole på at du holder dem trygge og friske, og selv om du gjør alt du kan, så kan det være at hønene dine aldri vil la seg holde eller bli klappet hvis de ikke ble vante til dette da de var små.

Du kan alltids prøve å temme hønene med å gi dem mat fra hånden. I noen tilfeller vil selv sky fugler bli fortrolige med sine eiere over tid og endre oppførsel, men dette krever tid og tålmodighet.Våre kunders bilder

Kylling i hagen
Nærbilde av kylling med ben i bakgrunnen
Damer på gutten
Å tjene deres tillit

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå