Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Slik trimmer du hønens nebb og klør

Hvis hønenen dine er ute og har godt med plass til å skrape og hakke på ting, så trenger du neppe å trimme verken nebb eller klør. Men noen ganger blir nebb og klør for lange, slik at de hindrer hønene i å skrape og hakke.


A beautiful little Chocolate Orpington Bantam searching for some tasty treats in the grass
En nydelig liten sjokoladefarget Orpington Bantam leter etter noe godt i gresset

Viktig

Det er viktig å påpeke at vi ikke snakker om å klippe nebbet, som er en grusom handling som kutter nebbet så kort at hønen ikke kan bevare sin naturlige atferd og bruke nebbet skikkelig. Dette er regnet som dyremishandling i Norge, og forbudt ved lov. Vi snakker om å trimme for lange nebb slik at det blir mer kombortabelt for hønen. Som tidligere nevnt er det lite sannsynlig at du noensinne vil trenge å gjøre dette, men hvis du legger merke til at øvre del av nebbet er betydelig lengre enn nedre del, må du kanskje stusse toppen noe.


Slik trimmer du hønens nebb

  1. Pakk hønen i et håndkle. Dette bør holde den rolige og unngå at den flakser.

  2. Hold hønens hode. Vær bestemt da du ikke vil at den plutselig beveger seg.

  3. Bruk negleklippere. Negleklipper til hund er best, men vanlig negleklipper kan også brukes. Stuss øvre del av nebbet slik at det er et lite overheng over nedre del.

  4. Bruk en fil til å file ned eventuelle skarpe kanter.

Tips: Pass på at du ikke klipper inn til nervene. De er som regel lett å få øye på da de ser ut som en mørkere del av nebbet. Nervesekken har nerver og blodforsyning, og hvis du klipper den vil hønene få vondt og den vil begynne å blø. Hvis én person holder hønen mens den andre klipper vil det være en mye enklere prosess.


Slik klipper du hønens klør

Det er usannsynlig at du vil trenge å klippe hønenes klør, da de holder dem korte naturlig ved å rote og skrape rundt i hagen. Hvis klørne rundes innover, må de klippes.

  1. Pakk hønen i et håndkle for å roe den ned og unngå at den flakser. Hvis det er to av dere, bør den ene ta hønen og legge den på ryggen i fanget sitt. Hold godt fast i beina. Kanskje må du vente en stund til hønen slapper av i denne stillingen.

  2. Når hønen er rolig og ikke beveger seg, kan du ta vekk skitt eller gjørme for å gjøre det enklere å klippe.

  3. Den som klipper bør holde tåen mellom sine fingre og tommel og med den andre hånden klippe rundt en halv centimeter av.

Tips: Det er bedre å klippe litt om gangen, heller en en stor bit, for å unngå å klippe inn til nervesekken da det vil gjøre vondt for hønene og kloen vil begynne å blø.Våre kunders bilder

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå