Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Slik vasker og tørker du en høne

Det er som regel ingen grunn til å vaske en høne, med mindre du deltar på utstillinger. Kanskje vil du gjøre din hvite høne hvit igjen, eller gi den litt ekstra stell. Uansett hvilken grunn som ligger bak, må du passe på å gjøre det på rett måte slik at hønen ikke blir stresset.


Three beautiful clean chickens drying off after a good wash
Tre flotte høner som tørker etter en god vask

Hvis det gjøres forsiktig er det mulig at hønen vil har en hyggelig opplevelse. Det er enklest å vaske en høne i vasken.


  1. Fyll vasken med varmt vann og legg hønenen i vannet i et par minutter. Ta hønen ut og sett den på en flat overflate, som for eksempel en benkeplate. Du kan bruke babysjampoo og en tannbørste for å skånsomt vaske hønens ben og klør. Vær varsom når du fjerner skitt.

  2. Legg hønenen tilbake i vasken og bruk en mugge til å helle vann over hønens kropp. Det kan ta noe tid før hønen blir våt, da fjærne er noe vannavstøtende.

  3. Vask fjærene forsiktig med babysjampo eller spesiell fjærefesjampo, til det skummer. Vær skånsom og forsikre deg om at du har vasket over alt på hønen. Vær forsiktig når du vasker hodet, og unngå å få såpe i hønens øyne.

  4. Skyll ut såpen. Se til at det ikke er noen såperester igjen på fjærene slik at det ikke er noen belegg på fjærene når de tørker.

  5. Ta hønen ut av vasken og pakk den inn i et håndkle.

  6. Bruk en bomullspinne til å tørke rundt nebb og nesebor for å bli kvitt all skitt eller støv.

  7. Klapp hønen tørr.

  8. Du kan bruke en hårføner til å tørke hønen. Hvis du velger å gjøre dette må du bruke laveste varme og laveste luftstyrke. Blås fjærene i den retning de vokser og jobb deg fra hode til kloakken. Bruk fingere mellom fjærene for å hjelpe med tørkeprosessen. Hvis hønen løfter på vingene kan det være den har blitt for varm, så ta en pause og la den få kjøle seg ned før du begynner igjen.

  9. Du kan tørke hønen ved å legge den i eske med en varmelampe eller sette dem ved peisen (dette er vanskelig, med mindre du har lært hønen å sitte stille). Som regel er et varmt rom den beste måten å tørke en høne på.

Topp tips: Aldri la hønen være i vann uten tilsyn. Ikke plasser en våt høne et sted det er kaldt. Hvis hønen får panikk, stopp vaskingen og prøv igjen når den har roet seg ned.Våre kunders bilder

Tørking av kyllinger med hårføner
Tørker kyllingene ut ...
Tørking av kyllingstolpe
Badekylling etter prolaps
I dusjen
Tørking
I dusjen
Ingen bekymringer om å gå til hårføneren
Han ser ut til å like det
Takk Omlet for rådet, dusjhøne.
Susan etter badet

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå