Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Unngå at hønene stikker av

Høner kan som hovedregel ikke fly. Men de kan bruke vingene til å hoppe, og flakse over gjerder for å få en smak av frihet. Den lengste hønseflyturen var på 91,8 meter og varte 13 sekunder, en utrolig bragd. Den gjennomsnittlige hønen vil neppe klare det, men vi klipper likevel hønens vinger for å unngå at den stikker av.


Stephanie Croft's Gingernut Ranger loves to hop up onto her Eglu Run
Stephanie Crofts Gingernut Ranger liker å hoppe opp på Eglu hønsegården

  1. Det er ingen grunn til å bekymre seg over å skulle klippe hønens vinger, det er enkelt og gjør ikke vondt for hønene. Bare følg vår trinn-for-trinn instruksjon nedenfor, og du unngår at hønene forsvinner over gjerdet.

  2. Hold hønen godt og strekk ut vingen slik at alle fjærene er spredt. Du klipper bare fjær på den ene vingen, da det vil gjøre at hun ikke kan holde balansen hvis hun skulle prøve å fly.

  3. Klipp svingfjærene. Svingfjærene er de første, ca ti, fjærene på vingen. Se på vår instruksjonsvideo om hvordan du skal gjøre det. Du skal klippe rundt 50% av fjærene.

Topp tips: Fjærene er hvite der du kan klippe vingene uten å skade hønene. Hvis fjæren er mørk, er det blodkar i den. Hønens vinger må klippes hver gang de myter.Learn how to safely clip your chickens wings in this tutorial

Våre kunders bilder

Gingernut Ranger

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå