Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Høns, katt og hund

Det burde ikke by på store prblemer å ha høns selv om du har andre kjæledyr. Med mindre du har tatt til deg en rev, ulv, tiger eller løve... den listen kan bli lang, men det går i de fleste tilfeller, og med vanlig kjæledyr, bra. Har du katt eller hund så er ikke det noe hinder for å ha høns.


Rachael Harris' cat sat on top of her chicken run guarding her hens
Rachael Harris' katt sitter på toppen av hønsegården og passer på hønene sine

Høner er overraskende iltre når de føler behov for å være det. En gruppe høner kan forsvare seg mot en hund og katt, men det er ikke å anbefale å etterlate dem alene. Det er også noen fordeler med å ha katt eller hund, da katter vil holde gnagerbestanden nede mens hundens urin kan holde reven borte.


Hund

Det er fullt mulig å ha hund og høner, men det avhenger av hvilken hunderase du har om hønene kan ferdes der hunden er. Noen raser har sterkere jaktinstinkt, og det er mer sannsynlig at disse vil jakte på mindre dyr. Det kan føre til problemer når du introduserer hønene første gang. Du bør kjenne din egen hund godt, og vite hvor sannsynlig det er at den kommer til å jage hønene, før du introduserer dem til hverandre første gang. Hvis du tror hunden kommer til å sette etter hønene, er det best å introdusere dem mens hunden er i bånd. Hvis den kaster seg mot hønene bør et bestemt NEI fortelle hunden at det ikke er akseptert atferd. Forhåpentligvis vil hønene ta ansvar selv og gi den et kakk på nesen, det er som regel nok til å få hunden til å la dem være i fred.


Lucy Milne's beautiful big dog saying hello to her happy hens in their Eglu Cube
Lucy Milnes flotte, store hund sier hallo til de lykkelige hønene i deres Eglu Cube

Katt

Det burde ikke være noe problem å ha høner og katt. Katter en mindre enn hunder, og høner er ganske så flinke til å forsvare seg mot dem. Det er mer sannsynlig at katten vil løpe vekk fra hønene enn at hønene vil skygge unna. Men hvis du har en meget pågående katt bør du kanskje vurdere et gjerde som kan holde katten unna hønsegården.


Claire Scott's cat Lucy gets on really well with her hens
Claire Scotts katt Lucy lever side om side med hennes Pekin Bantam-høner

Les mer om hvordan du introduserer høner til dine andre kjæledyr her.


Høner og ender

Høner og ender trives godt sammen, men det er én ting som er viktig å huske på - endene må være hunkjønn!
Andriker - hannender - blir ofte voldelige når de blir kjønnsmodne. De vil sette etter alt med fjær på, og annet, og deres forsøk på å parre seg kan få hønene til å lide. Andriken tar tak i sin parringspartner med nebbet, og en hønes kam kan bli skadet i kampen, og hun vil trolig miste nakkefjær også.
Hunnender vil holde seg til sin egen flokk, og heller unngå for mye nærkontakt med hønene. De vil komme løpende hvis du kommer med matrester til hønene, men vil være mindre voldelige når de slåss om maten enn hønene er seg i mellom.Våre kunders bilder

En stor svart og hvit hund omgitt av en hønseflokk
Kyllinger, katt og hund - nyter solskinnet
Tia (hund) blir venn med Jenny n Penny
Høner og katt i hagen
Høner og katt i hagen
Cora sjekker ut katten!
Venner
Flytte inn i det nye hjemmet
Buster & Priscilla
Katt og kyllinger som deler en bolle med eggerøre!
Absynthe møter sine nye kyllingevenner for første gang!
introdusere katten vår for kyllingene. vi vet fortsatt ikke hvem som var mest redd
Kylling & katt
Kanin og to kyllinger som spiser av bakken
En hund som spiser kyllingmaten.

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå