Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Hvem er øverst på rangstigen?

Mange høner får bølle-stempelet, men det er ikke alltid så enkelt. Når du har en hønseflokk vil de bestemme seg i mellom hvem som er sjefen, hvem som er neste på rangstigen osv. Hønen som er nestkommanderende følger sjefhønen, nummer tre adlyder begge to på toppen, helt til du kommer ned til bunnen der stakkars gamle Miss Pepperpot må finne seg i å gjøre som de andre vil.


Cheryl Powling's Speckledy hens have decided who's in charge
Cheryl Powlings spraglete høner har blitt enige om hvem som er sjefen

Det eneste som vil rokke ved den etablerte rangordenen er når du introduserer nye høner. Du må aldri bare introdusere én høne alene, da hun alltid kommer til å bli hakket på. Prøv heller å introdusere tre eller fire om gangen. Dessverre kommer det til å bli litt slåssing de første dagene etter at de nyankomne er på plass, men det vil snart roe seg ned. Det er viktig å huske på at du aldri må ta bort den svakeste hønen; må du skille hønene er det bedre å fjerne mobberen for en stund.


A beautiful white hen being introduced with her friends to the new flock
En Plymouth Rock Bantam blir introdusert til sin nye flokk, sammen med vennene sine

Det kan være vanskelig å se hønene krangle og slåss, men du må huske på at det er naturens gang, og i de aller fleste tilfeller vil hønene finne ut av det selv. Når de har bestemt seg for en rangordning vil det gå fint, så det er bare å være tålmodig.Våre kunders bilder

Kylling i hagen
6 uker gamle sølvspangled hamberg bantam kyllinger

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå