Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Hønenes vidunderlige verden

Noen høner kan ikke la være å vise frem fjærstasen. Hanene er spesielt fargerike når det gjelder både fjærstil, farger og kombinasjoner. Hvis du bare er kjent med brune, kjedelige høner, vil du kanskje ikke være klar over hvor mye variasjon og praktfull fjærpryd som finnes i hønenes verden. Du kan bruke vår hønseraseguide for å finne et stort utvalg med interessante raser, men her er noen av våre favoritter.


Appenzeller Spitzhauben

En god venn av oss, Herr George, har fortalt oss om en by i Sveits der folk ikke går med sko og om det er fint vær så tar de gjerne med grisene ut på tur på ettermiddagen. Det overrasket ikke oss da vi fant ut at det er den samme byen som er hjembyen til en av våre favorittraser, Appenzeller Spitzhauben.

Hvis du forresten skulle komme til å besøke Appenzeller og trenger et sted å bo, så kan Herr George anbefale Gasthof Baeren-Schlatt.


Stephen Gould's beautiful Appenzeller Spitzhauben named Penelope
Stephen Goulds nydelige Appenzeller Spitzhauben heter Penelope

Chamois Pencilled Fresian

Det er utrolig å tenke på at denne hønen ikke hadde satt sin fot på de britiske øyer før 80-tallet. Med de skiferblå bena, mørke gyldne fjær og fantastiske hale ser hanen feiende flott ut, some en blanding av Cyrano de Bergerac og Christian Lacroix. Hønen er også meget attraktiv og legger godt med egg.


Denise Howarth's lovely posing Chamois Pencilled Fresian hen named Lolly
Denise Howarths nydelige Chamois Pencilled Fresian heter Lolly

Pekin Bantam

Det hender de blir forvekslet med en ekstra stor bomullspinne, men disse er faktisk meget vennlig høner. En ekte bantam er naturlig liten, ikke bare en dvervariant av en stor høne. Bantam legger egg som er betydelig mindre, rundt halvparten så store som vanlige hønseegg.


Archie Scott's wonderful Pekin Bantam hens free ranging in their Omlet fencing
Archie Scotts vakre Pekin Bantam-høner får gå fritt bak sitt Omlet hønsegjerde.

Orpington

Mens Pekin ser ut som en bomullspinne, så er Orpington mer som en dobbeldyne! Den rikelige fjærpryden ble avlet frem i Viktoriatiden. De kommer i svart, blå, gulbrun og hvit, men det er den gulbrune som har blitt den mest populære fargen. Buff Orpington var den første rasen som stakk hodet inn i en Eglu, en ære hun ganske sikkert ikke visste noe om. Hun var mye mer interessert i rosinene vi hadde brukt for å lure henne inn!


Helen Goodson's wonderful chocolate and buff orpington bantams named Muffy and Buffy
Helen Goodsons nydelige orpington dverghøns heter Muffy and Buffy

Lys Sussex

Dette er en god kombinasjonsfugl, den er en god egglegger og god å spise også. I tillegg til hvit, kommer Sussex i svart og sølv.


Raima Niman's beautiful Sussex hen wondering around the flower beds
Raima Nimans vakre Sussex-høne på tur i blomsterbedetVåre kunders bilder

Hen Solo ser etter om kameraet har godbiter
De bruker det mer enn oss
Noen få av flokken min, White Pekin (cock & hen), Black Pekin, Frizzle Serama og Black Brahma
Nærbilde av kylling i rosa Eglu hønsegård

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå