Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Sitronmarengs - søndagsskitur

Hvis du ikke kommer deg ut i snøen en helg, kan du lage denne sitronmarengspaien i stedet. Da kan du lage ditt eget lille fjelleventyr, og gjenskape Jotunheimen, Hafjell, Hemsedal eller Trysil.

Akkurat som ski, så tar det litt trening for få til marengs, men når du først har fått teken på det, vil vennene dine bli imponerte over hvor lett det er å skjære gjennom paien. Server den gjerne med en skje med vaniljeis.


Lyse Lemieux's eggciting Lemon Meringue Pie looks delicious
Lyse Lemieuxs sitronmarengspai ser deilig ut

Utstyr

  • 20 cm paiform
  • Elektrisk visp
  • Vekt
  • Stekeovn forvarmet til 200C

Ingredienser

  • Skall og saften fra to uvoksede sitroner
  • 3 eggeplommer, helst fra egen hage
  • 3 spiseskjeer maismel
  • 275 ml vann
  • 50 g finkornet sukker
  • 40 g smeltet smør
  • En pakke ferdiglaget paideig

Til marengsen

  • Eggehviten fra de tre eggene
  • 120 g finkornet sukker

Fremgangsmåte

  1. Rull ut paideigen til den er ca tre mm tykk og press den ned i formen. Prikk hele med en gaffel og la det være et godt overheng (ca 4 cm) da deigen krymper når den stekes. Stek i 15 minutter, ta den ut og reduser temperaturen til 150 C.

  2. For å lage fyllet blander du maismel, sukker og akkurat nok av vannet til at du får en jevn deig/røre. Varm resten av vannet i en kasserolle, sammen med sitronskallet. La småkoke i et minutt før du heller det over maisrøren. Ha alt dette i kasserollen, sett på lav varme, med kontinuerlig røring. Blandingen vil plutselig bli ganske tykk, la den småkoke i ett minutt. Så blander du inn eggeplommene, deretter sitronsaften og til slutt smøret. Ha denne deilige sitronblandingen oppi den ferdigbakte paideigen.

  3. Bruk en stor skål og sørg for at både visp og skål er uten fett. Pisk eggehvitene på høy hastighet i ett minutt, når de er ferdige skal du kunne holde skålen oppned uten at de faller ut. Hvis eggehviten er ferdig, blander du i sukkeret, en fjerdedel om gangen. Når alt sukkeret er blandet godt inn, bruker du en stor metallskje til å lage fjelltoppene. Ikke la noe av sitrondeigen være synlig.

  4. Stek i ovnen i ca 35 minutter, til toppene er lysebrune. Det er best å la paien få kjøle seg ned før du skal spise, slik at du er sikker på at sitronfyllet har blitt stivt.


Relevante produkter

Våre kunders bilder

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå

Legg inn kommentar