Et perfekt, kokt egg er en av livets enkle gleder. Ta deg tid til å nyte det!
Fremgangsmåte
- Hvis ikke noen har kommet deg i forkjøpet, går du og henter egg i din Eglu.
- Hent vann, og skjær noen brødskiver. Ha egget i vann som småkoker og brødskivene i brødristeren. Det blir best resultat hvis egget er romtemperert og vannet ikke koker for mye.
- Når brødskivene er ferdig ristet tar du på smør og skjærer dem i staver.
- Eggene burde være ferdige nå, så du løfter dem forsiktig ut av vannet og setter dem i et eggeglass. Dypp stavene i egget, eller spis med skje.
- Noen små detaljer for å få den beste opplevelsen: ikke bruk skje i metall, det leder varmen bort fra egget for raskt og ødelegger smaken. Bruk heller en skje i bein. Bruk godt salt, som Maldon, og en stor tøyserviett godt festet i halsen.