Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Omlet-omeletten

Kanskje hadde du forventet at Omlets spesialrett er full av fancy ingredienser og kompliserte fremgangsmåter, men nei da. Vi har fokus på noen spesielt utvalgte smaker, og fremgangsmåten er lett som bare det.

Du må kanskje spare egg i et par dager, da en omelett til en voksen krever 3-4 egg.


Ingredienser

  • Egg
  • Sennepsblader
  • Estragon
  • Smør
  • Maldon havsalt
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. Knekk eggene og ha i en bolle. Visp med en gaffel til hviter og plommer er blandet. Du skal ikke piske eggene. Ha i salt og pepper.

  2. Rør i to spiseskjeer med estragon og sennepsblader. Sennepsplanten har en heftig smak og ser litt ut som karse. Du kan dyrke den selv i vinduskarmen, ta en titt i "Gøy med egg"-avsnittet for å finne ut hvordan. Estragon er en spennende urte som smaker litt som anisfrø og passer godt til egg. La røren stå noen minutter mens du gjør klar en grønn salat, skjærer noen brødskiver og varmer tallerkenene. Da får urtene tid til å gi smak til eggene.

  3. Det er på tide å steke. Varm opp en liten stekepanne på middels varme og ha i et stykke smør. La det skumme, og ha i røren før smøret blir brunt. Du kan bruke en treskje til å lage kanaler som egg som ikke ennå har satt seg kan renne ned i. Når det er to tredjedeler ferdig skrur du opp varmen litt for å få brunet bunnen på omeletten. Du må holde et øye med den da omeletten skal være litt bevegelig på toppen når du tar den ut av pannen. Server med en gang med salat, brød og et glass champagne. Velkommen til det gode liv!


Våre kunders bilder

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå