Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Barn elsker å ha høner

Høner er perfekte familiedyr, og er vennlig og tilgivende. Noen høner i hagen vil gi barna timevis med moro og mange muligheter til læring.


If your children handle your hens from chicks they will become very tame
Hvis barna dine håndterer hønene fra de er kyllinger, så vil hønene bli tamme

Valg av høner

Det første stoppet på listen er å velge høner. Besøk flere oppdrettere og introduser barna til hønseutstillinger. Du kan også bruke vår hønseraseguide for å finne din favorittrase. Det er et utrolig utvalg med høner å velge mellom, fra Dutch Bantam og Malay til Rhode Island Red og Silkie. Her hos Omlet har vi Gingernut Ranger-høner. De har et godt temperament og legger godt med deilige egg!


Children love keeping chickens and they learn a lot over the years
Barn elsker å ha høner, og lærer mye opp gjennom årene

Det er neppe lurt å få hane med en gang. Haner kan være litt skremmende til å begynne med og kan få barna til å holde seg unna hønene før dere har kommet i gang. La barna få gi hønene navn. Det kan godt være at de velger nye navn etterhvert, men det er en del av moroen.


Hønsehus

Det er best å begynne med et par høner, slik at barna kan lære seg til å ta vare på hver enkelt høne. Med det som utgangspunkt er vår Eglu Classic med revesikker hønsegård perfekt.


A little girl and her Labrador looking after her chickens
Eglu classic er et perfekt hønsehus for nybegynnere, og enkelt for barna å holde på med

Eglu Classic er et hønsehus som er lett for deg som er nybegynner, og perfekt størrelse for 2-4 høner. Det krever nesten ikke noe vedlikehold, er lett å rengjøre, kommer i to flotte farger og hønene elsker det!


Hva kan barna lære av å ha høner?

  • For det første vil barna lære hvor maten kommer fra. De vil fort lære hvor viktig det er for hønene å få gå fritt og leve et liv uten stress, og det vil lære dem verdien av å vise respekt for og ta omsorg for dyr.

  • Med deilige egg fra høner i egen hage hver dag vil barna også bli inspirert til å ta del i hva som skjer på kjøkkenet og begynne å lage mat med foreldrene.

  • Hvis du skulle bestemme deg for å ale frem egne kyllinger, vil barna dine få muligheten til å bruke praktisk matematikk. Det er en spennende utfordring å regne dere frem til når eggene vil klekkes, og hvilken temperatur rugemaskinen skal ha.

  • Liv og død er livskunnskap som barna kan lære om på enkelt vis når de aler frem kyllinger, og de får kjennskap til livssyklusen til en høne.

  • Du kan også la barna få utløp for kreativitet og bruke eggeskall og fjær til å lage gaver, dekorasjoner og smykker.

Eve and her rather heavy Buff Orpington cockerel
Eve og hennes store Buff Orpington-hane

Hygiene

Før du begynner å lære barna om hvordan de skal ta vare på hønene, må du introdusere noen regler for hygiene:

  • Vaske hendene etter at du har holdt på med hønene

  • Skrap av støvlene før du tråkker hønsemøkk inn i huset!


Våre kunders bilder

Bare chillin!
Fluffy Charlie
Du er en kylling, ikke en papegøye!
Kos med Misty
Elsker oppmerksomheten

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå