Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Hvor my plass trenger jeg for å ha høns?

Det kommer kanskje som en overraskelse, men du kan ha høner på et ganske lite område. Høner vil sette pris på all plass du kan gi dem, så de kan rote rundt etter mat. Hvis du synes det er greit å la dem få gå i hele hagen vil de ha mer enn nok plass til å være fornøyde, men høner kan være litt rampete og vil raskt grise til hagen, så du vil kanskje begrense dem til en hønsegård. Minimum plass for en hønsegård er én kvadratmeter per høne, men to kvadratmeter er å foretrekke. Jo mer plass du har til hønene jo bedre, da mindre plass gir mer grobunn for krangling og hakking. Hvis de har bedre plass kan høner som blir hakket på komme seg unna, og det er mindre sjanse for at de blir tvunget inn i et hjørne.


Pauline Snel's hens love to free ranging in her garden
Pauline Snels høner elsker å få gå fritt i hagen

En gjennomsnittlig hage har plass til et par høner. Tre høner er det ideelle antallet høner, da du vil ha to høner igjen, selv om du skulle miste en. Med to høner sammen, trenger du ikke å introdusere en ny høne, som kan være strevsomt for alle.


Hva hvis jeg ikke har gress i hagen?

Det er ikke noe å bekymre seg for, da du kan bruke treflis som underlag i hønsegården. Hønene vil være fornøyde med dette som underlag, da de fremdeles kan rote rundt etter insekter.

Tim Buswell has put his Eglu Classic on a bed of wood shaving which chickens love
Tim Buswell har satt sin Eglu Classic på et underlag med trefliser som høner liker


Våre kunders bilder

Eglu Go med 3 meter løp på hardeood chips - en utmerket, lettstelt overflate for høner

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå