Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Forberede hønene til utstilling

Forberedelsene til en fjørfeutstilling begynner måneder i forveien. Hønene dine må være i toppform når utstillingen skal finne sted. De må ha sunn vekt, velstelte og friske fjær, og uten innvollsormer og parasitter. For å forsikre deg om dette må du sørge for at hønene har riktig kosthold og gode levevilkår for å redusere faren for infeksjoner og styrke almenntilstanden.


Two fantastic looking purebred chickens for showing
To flotte, renrasede høner som skal på utstilling

Hønene må ikke bare være i god fysisk form, de må også være trent til utstilling. Å delta på utstilling kan være strevsomt for høner som ikke er vante med prosessen. Les mer for å finne ut hvordan du trener fjærfe til utstilling.


Trening

Fjærfeutstillinger kan være meget stressende for høner som ikke er vante med det. På en utstilling vil de være i et lite bur, med mye folk som går forbi og ser på dem. Når de skal bedømmes vil de bli tatt ut av buret og bli håndtert. Du må venne hønene til denne prosessen før du tar dem med på utstilling slik at de er rolige og avslappede når de først er der. En dommer vil ikke bli særlig imponert over en nervøs eller urolig høne, og vil også kunne diskvalifisere en høne som er veldig forstyrrende.

For å trene hønene til utstilling må du håndtere dem hver dag slik at de er vante med å bli tatt på og holdt. Du bør venne dem til å få vingene strekt ut og holdt med en hånd under. En uke før utstillingen bør du ha hønen i en liten innhegning eller kaninbur for å venne dem til innelukket plass. Helst vil du plassere dem et sted hvor du og resten av familien og andre kjæledyr går forbi hele tiden. Det vil venne dem til all aktiviteten som foregår på en utstilling.


Vasking

Hønen din trenger en del stell før selve utstillingen. Du bør vaske den 3-4 dager i forkant slik at du er sikker på at alle naturlige oljer har kommet tilbake og gir fjærene den naturlige glansen. For å lære hvordan du vasker en høne, kan du lese mer i kapittelet om hønsevelferd. Noen hønseraser må kanskje vaskes litt anderledes, så det kan være verdt å sjekke hvordan din rase helst skal vaskes.


A close up of a well washed and trained purebred chicken
En pent vasket og trent utstillingshøne

Klør og nebb

Du må jevnlig trimme hønenes klør og nebb før utstilling.

Våre kunders bilder

Rusten å ha et bad.
Jeg må se ren ut
Vis tid
Jeg hadde foretrukket et alt rosa håndkle, men jeg antar at dette er ok
Jeg liker IKKE at hårføner blir slått AV
Jeg liker badetid

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå