Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Syv tegn på en sunn høne

Når du velger høner fra en flokk, er det syv ting du kan sjekke for å være sikker på at du får med deg sunne høner hjem. 1. Øyne: En sunn hønes øyne vil være klare, våkne og uten puss. Tåkete øyne eller mangel på våkenhet kan bety at hønen er blind eller har en underliggende sykdom.

 2. A beautiful ginger hen with a healthy beak and eyes
  En nydelig rød høne med friskt nebb og øyne.

 3. Nebb: Sjekk at hønens nebb ikke er brukket ved tuppen eller at det skaller av. Det er ikke alle brukne nebb som vil vokse ut igjen, og en høne med brukket nebb vil ha problemer med å spise og drikke.

 4. Kropp: Når du plukker opp hønen, skal det føles som om hun er litt lubben. Hvis du kan kjenne at brystbenet stikker ut, er hun kanskje underernært.

 5. A healthy Jersey Giant chicken
  En sunn Jersey Giant-høne

 6. Fjær: Sjekk at fjærene dekker godt, uten uvanlige fjærløse flekker eller skader. Noen høner vil hakke på hverandre og trekke fjær ut, og det kan føre til alvorlige skader hvis det ikke blir behandlet.

 7. Lus / midd: Når du kontrollerer hønene, bør du alltid se etter lus og midd. Det kan være vanskelig å få øye på dem, men du finner dem som regel nede ved fjærfestene, nær huden, og på huden.

 8. Kloakk: Dette er vanligst blant kyllinger, men også voksne høner kan få tett kloakk. Dette skjer når hønene avføring blir sittende fast rundt kloakken, og tettes til. Hvis dette ikke blir gjort noe med, kan det være dødelig, så du må passe på at hønene du kjøper ikke har tett kloakk.

 9. Bein & føtter: Sjekk at hønens bein ikke er altfor skjellete. Sunne bein ser ut som på bildet under, og et bein som er for skjellete kan være et tegn på at hønenen har kalkbeinsmidd.

 10. A close up of a Healthy Pair of Chicken Feet
  Nærbilde av friske hønsebein

Se etter at beine ser rene og sunne ut, uten sår, og at det ikke mangler tær/klør eller det er andre skader.Våre kunders bilder

En kylling som står i rømmen.
Kyllinger på coop

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå