Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Velge hønsehus

Det å velge hønsehus er en spennende del av å få seg høns. Du ønsker å gi hønene et flott nytt hus så de slår seg til rette så raskt som mulig. Hønsehus kommer i alle former, fasonger og materialer, så det mye å velge i når du er på jakt etter et nytt hønsehus.


Everything you need to start keeping chickens, the Eglu classic is the perfect starter chicken coop
Eglu Classic er det perfekte nybegynnerhuset, og har alt du trenger for å komme i gang med hønsehold

Hva er det “beste” hønsehuset?

Det finnes ingen standardløsning som passer til alle når det gjelder hønsehus. Størrelsen på flokken, plassen du har, personlig smak og andre kriterier spiller alle en rolle når du skal velge.


Minstekrav:

Nedenfor finner du seks minstekrav som alle hønsehus bør ha. Uten hver av disse vil hønsehuset enten bli fullstendig ubrukelig eller gi hønene betydelig dårligere livskvalitet.

  • Sikkerhet: Når du lukker hønene inne for natten må du være 100% sikker på at hønsehuset er trygt for reven. Det er også viktig at det holder rottene ute, da rotter kan spre sykdom og også stjele egg.

  • Vagler: Når hønene sover, liker de å stå på vagler. Disse må være på et annet område enn verpekassen og vaglene må være tykke nok til at hønene kan holde seg godt fast.

  • Verping: Alle hønsehus bør ha et verpeområde der hønene kan legge seg ned. Høner legger egg i et rede, så det er viktig at de har tilgang til et verpeområde. Det bør være én verpekasse eller -område per fire høns.

  • Isolasjon: Alle hønsehus bær være isolerte slik at de holder på varmen, selv midt på vinteren.

  • Ventilasjon: Et hønsehus med god ventilasjon sørger for at det er nok frisk luft inne i hønsehuset, og det gjør også at hønsehuset ikke blir for varmt om sommeren.

  • Værbestandig: Hønsehuset må være værbestandig. Du må kunne stole på at hønene vil holde seg tørre og varme, selv ved et kraftig regnskyll.

Kjekt å ha

Her finner du kriteriene som kan gjøre det enklere å skille de beste fra resten.

  • Levetid: De beste hønsehusene er laget for å vare, men det kan være vanskelig å se hvilke dette er. Her hos Omlet lager vi hønsehus som vil vare lenge, og du kan forvente at en Eglu vil vare i 10-15 år, og gjerne lengre.

  • Utøy: Utøy og parasitter er den store frykten for de som driver med høns, men vi er ganske så sikre på at det er den røde hønsemidden som tar prisen for verst i klassen. Rød hønsemidd gjemmer seg i kriker og kroker i hønsehuset og sniker seg ut for å spise seg mette på hønenes blod når disse sover. Hønsehus i plast har nesten ingen slike gjemmesteder, så det er mye mindre sjanse for at du bli plaget med utøy.

  • Rengjøring: De beste hønsehusene er også de som er enklest å rengjøre. Ting som gjør rengjøringen enkel er: uttrekkbart gjødselsbrett, lett montering og demontering, og mulighet for å bruke høytrykkspyler.

  • Personlig smak: Når du kjøper hønsehus må du huske på at du kommer til å ha det i hagen de neste ti årene. Du bør kjøpe noe du liker å ha hønene i, noe hønene vil like og noe du stolt kan vise til venner og naboer.


Våre kunders bilder

Maleficent nyter hennes nye løp!
Eglu Cube - det perfekte Coop for mine kyllinger!

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå