Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Forskjellige typer hønsehus

Det er mange forskjellige hønsehus å velge i. Enten du har en stor flokk på 10-12 bantam eller bare et par Gingernut Ranger for å få noen ferske egg hver morgen, så finnes det et perfekt hønsehus for dine behov.


The green Eglu Go Up chicken coop looks great in the garden and chickens love it
Det grønne Eglu Go UP hønsehus ser flott ut i hagen, og hønene elsker det.

Størrelse

Jo større hønsehus, desto flere høner er det plass til, men du vil bli overrasket over hvor mange høner det er plass til selv i mindre hønsehus. Når hønene sover sitter de og vagler seg, og flokker seg sammen for å holde varmen. Du tror kanskje at hønsehuset er fullt, men forsøk å åpne døren om natten og du vil bli overrasket over hvor mye plass det er til overs når hønene står tett i tett.

De fleste har 2-8 høner i en vanlig hage. Dette er som regel på grunn av begrenset plass, eller fordi de rett og slett ikke trenger så mange egg som en større flokk kan produsere.


Stort

Slik vi ser det skal et stort hønsehus har plass til seks eller flere høner. Du vil selvfølgelig velge et hønsehus som har godt med plass, men noen ganger kan markedsføringen være villedende. Du må ta som utgangspunkt at når et hønsehus sies å ha plass til seks høner, så er det kanskje snakk om mindre raser, som bantam og at dine seks Orpington ikke vil få plass. Her hos Omlet gir vi et anslag for antall høner, og hvilken størrelse høne vi da snakker om.


Helen Goodson's four Bantams and two Cochins absolutely love their Elgu Cube
Helen Goodsons fire dverghøner og to Cochin elsker sin Eglu Cube

Vårt store hønsehus, det fantastiske Eglu Cube, har plass til 6 - 8 store høner, eller 8-10 mellomstore høner.See how easy it is to clean, maintain and move the Eglu Cube.

Mellomstort/lite

Et mellomstort eller lite hønsehus til hagen har plass til rundt fire høner. De fleste nybegynnere har to til fire høner, så de aller fleste hønsehus kommer i denne størrelsen. Alle som driver med høns, men spesielt nybegynnere, vil ha et hønsehus som krever lite, og gir mye.

Vi har designet Eglu Classic og Eglu Go nettopp med dette i tankene. Begge disse hønsehusene er laget for å gjøre det så enkelt som mulig å ha høns, og har plass til fire mellomstore eller to-tre større høner.Check out this medium sized coop.

Opp fra bakken

Den største fordelen med å ha et hønsehus hevet opp fra bakken er den ekstra plassen du kan bruke som hønsegård, uten å ta mer av plenen. Hønsehus på stativ gir hønene et område i skygge under huset, og gjør mest mulig ut av plassen du har til hønene. For hønsehus i tre vil det også være en fordel at huset er over bakkenivå da huset som regel holder seg tørrere, og det er mindre fare for råte. En annen fordel med et hønsehus på stativ er at det er i mer beleilig arbeidshøyde, perfekt for hønseeiere som foretrekker å ikke måtte bøye seg ned for alt, eller som har begrenset bevegelighet.


Stephanie Croft's Gingernut Rangers Daphne and Velma enjoying their new Eglu Go Up and Run
Stephanie Crofts Gingernut Ranger-høner Daphne og Velma nyter sin nye Eglu Go Up med hønsegård

Vi har tre hønsehus på stativ blant vårt utvalg; Eglu Go UP (fire mellomstore høner, to-tre store høner), Eglu Cube (seks til åtte store høner, åtte til ti mellomstore høner) og Boughton (seks mellomstore høner).


The raised wooden Boughton chicken coop is really easy to use
Hønsehuset Boughton i tre er hevet opp fra bakken og utrolig enkelt å bruke

Hvis du allerede har en Eglu Go og vil gjøre dem om til en Eglu Go UP så er det utrolig enkelt. Alt du trenger er settet med ramme og stige.


Check out this raised coop.

Materiale

Hvilke materialer hønsehuset er laget av kan utgjøre en en stor forskjell på hvor lenge et hønsehus vil vare, om det er gjemmesteder for parasitter og utøy, hvor lett det er å gjøre rent og hvor godt isolert det er.


Plast

En av de viktigste fordelene med hønsehus i plast er at det er mye mindre sjanse for å få problemer med rød hønsemidd. Det er fordi det nesten ikke finnes noen kriker eller kroker der parasittene kan gjemme seg. Hvis du får rød hønsemidd kan du enkelt demontere et hønsehus i plast og vaske det helt rent med høytrykksspyler.


An Omlet Eglu Cube is really easy to wash and dry
Omlets Eglu Cube er utrolig enkel å vaske ren og tørke.

Hønsehus i plast vil ikke absorbere fuktighet slik som hønsehus i tre. Det betyr ikke bare at de kan vaskes med høytrykksspyler, men også at det ikke kommer til å bli vasstrukkent eller begynne å råtne. En annen fordel er at du ikke behøver å vente på at hønsehuset skal tørke...


Tre

Hvis du velger tradisjonelt, så vil du kanskje bare vurdere hønsehus i tre. Hønsehus i tre har blitt brukt i hundrevis, kanskje tusenvis, av år og er fantastiske som hønsehus. Men du bør passe på at du ikke velger billig trevirke som ikke vil vare mer enn et par år.


The Boughton chicken coop being used by a brood of bantams
Hønsehuset Boughton og en flokk med bantam

Her hos Omlet bruker vi kanadisk furu fra bærekraftig skogsdrift som er trykkimpregnert for å være sikre på at de er solide og vil vare lenge. Det er bare å se på Boughton og Lenham.Våre kunders bilder

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå