Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Hente hønene hjem

Det er spennende for hele familien å hente hønene hjem. Og det er utrolig kjekt å se på når de finner seg til rette og utforsker sine nye omgivelser. For ikke å snakke om den følelsen når du finner det første egget i verpekassen, det er enda bedre enn å spise det første egget. Les mer om hvordan du kan hjelpe hønene med å finne seg til rette så raskt som mulig og hvordan du introduserer hønene til dine andre kjæledyr.


You can use the Omlet Chicken Fencing to keep your chickens out of your flower beds
Du kan bruke Omlets hønsegjerde for å holde hønene unna blomsterbedene.

Introdusere hønene til deres nye hjem

Det er best å ha hønsehuset klart før hønene kommer, for å sikre en mykest mulig overgang. Du har mest sannsynlig tatt dem med hjem i en pappeske eller et transportbur. Når du kommer hjem, plasser buret eller esken i hønsehuset, og la dem gå ut når de selv er klare. Hvis de ikke kan komme seg ut selv, kan du løfte dem forsiktig ut.


Introducing our chickens to their new orange Omlet classic chicken coop
Hønene får se sitt nye hønsehus, en oransje Eglu Classic

Du bør holde hønene inne i hønsegården til hønsehuset den første dagen, slik at de vet hvor de skal gå for mat og vann, og hvor de skal legge seg om natten. Etter den første dagen og natten kan du slippe dem ut i en større hønsegård, eller la dem få gå fritt. De vil da huske hvor de finner mat og vann. De første par dagene bør du se til dem flere ganger for dagen for å være sikker på at de har det bra. Når du går for å lukke hønsehuset om kvelden, må du sjekke at de alle er inne i hønsehuset.


Introdusere hønene til andre kjæledyr

Prøv å unngå å introdusere hønene til andre kjæledyr før de har funnet seg til rette, da de kan komme til å finne det vanskelig å slappe av i sitt nye hjem hvis de møter hunden med en gang. Når vi nevner andre kjæledyr, så mener vi andre dyr som hønene kan måtte dele hagen med. Det er ingen grunn til å introdusere hønene til hamsteren Hammy eller gullfisken. Hvis du har katt eller hund må du ta deg tid til å introdusere dyrene før du lar dem være i hagen sammen.


Introducing your new pet chickens to your cats and dogs can be very easy
Å introdusere hønene til en katt eller hund kan være kjempeenkelt

Høner vil klare seg fint med katter og hunder, og når de første er vante med hverandre vil de knapt bry seg om hverandre. Men du må holde øye med dem helt til du er trygg på at hønene ikke vil bli skadet av andre kjæledyr.


Hund

Hunden din må kunne grunnleggende lydighet, som “sitt” og “nei”. Du bør først ta hunden ut på en lang tur, så den er god og sliten. Så kan du introdusere den til hønene. Den første gangen er det lurt å ha hunden i bånd, da får hunden tid til å venne seg til hønene og du kan korrigere uønsket oppførsel med å dra i båndet. La hunden få lukte på hønene hvis den ønsker det. Det er mer sannsynlig at hønene vil hakke hunden på nesen enn at hunden vil skade hønene.


Martin Dungey's beautiful dog guarding their lovely hens
Martin Dungeys nydelige hund passer på hans flotte høner

Den andre introduksjonen bør gjøres neste dag. Her må du ha hunden uten bånd. Gi hunden beskjed om å sitte, hold en av hønene og sett den forsiktig på bakken. Hold deg like ved slik at du kan gripe inn hvis hunden skulle angripe hønen. Hunden vil mest sannsynlig snuse på hønen og bestemme seg for at den ikke er spesielt interessant. Hvis hunden din jager eller forsøker å bite hønene, må du vurdere å bygge en hønsegård hvor hunden ikke kan komme seg inn.


Katt

Hvis du har katt trenger du ikke bekymre deg for at den skal angripe hønene. Høner er relativt store, og katter er som regel ikke interesserte i dem. Hvis katten viser interesse, vil hønene kunne ta vare på seg selv og mest sannsynlig hakke for å forsvare seg. Det vil være nok til at katten holder seg på avstand i fremtiden.


A lovely young black cat being introduced to an Omlet Gingernut Ranger hen
En nydelig, svart ungkatt blir introdusert til en av Omlets Gingernut Ranger-høner

Første gang du introduserer katten til hønene er det best å ha hønene i en hønsegård der katten ikke kommer seg inn. Da kan du plassere katten nær hønsehuset for å se om den er interessert eller ikke. Mest sannsynlig vil katten se på dem en stund, og så gå lei. Det er en god reaksjon, det indikerer at katten ikke vil være interessert i dem når de går fritt. Etter dette kan du slippe hønene ut, og holde et øye med hønene og katten.Våre kunders bilder

Møte katten
Spaniel og kyllinger er mine beste venner

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå