Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Hold hønsehuset rent

Et av de ukentlige gjøremålene for deg som har høner er å rengjøre hønsehuset. På samme måte som vi vasker huset en gang i uken, så vil også hønene sette pris på å ha det rent der de sover og skal legge eggene sine. Det er viktig å holde hønsehuset rent, da hønsmøkk produserer ammonium, og hvis dette får bygge seg opp kan det skade hønenes luftveier og øyne.


The Eglus just need a good scrub and a wash down to keep them squeeky clean
Egluer trenger bare å bli spylt og vasket ren for å holde dem skinnende rene

En gang i uken bør du fjerne all hønsemøkken og legge inn nytt strø. Noen hønsehus må skrubbes skikkelig for å bli rene. Våre Eglu hønsehus er alle utrolig lettvint å rengjøre, og kan spyles rene. Pass på at hønsehuset er tørt før du legger inn nytt strø. Du kan strø på litt midd-pulver eller DE-pulver/kiselgur for å unngå at utøy finner seg til rette i hønsehuset. Hvis du flytter hønsehuset til nye områder, kan du gjøre dette etter at du har gjort rent.

Topp tips: Når du har hatt på nytt strø kan du drysse BioDri på for å hjelpe med å holde hønsehuset hygienisk lenger, da det reduserer bakterieveksten i, og mengden ammoniakk fra, hønsemøkken. Dette er helt trygt for høner og miljøvennlig.


See how quick and easy it is to clean out an Eglu Cube chicken coop!

Typer strø

Det er flere typer strø som kan brukes. De beste er støvfrie og absorberer godt. Valg av strø kan være en personlig preferanse, og er også en økonomisk beslutning. Så lenge det er trygt for hønene, så er valget ditt. Omlet har alle typene på listen nedenfor, klikk her for å velge ditt strø.


  • Halm - Dette brukes som regel i verpekassene. Det kan brukes som gulvstrø, men absorberer ikke så godt og blir fort fuktig. Det blir raskt kompakt og må byttes oftere.

  • Spon - Dette er godt strø, et populært valg da det er relativt rimelig. Det absorberer bra og vil gjøre at hønsehuset lukter friskt. Kjøp spon som er støvfritt, ellers kan hønene få problemer med luftveiene. Det er også viktig at sponet kommer fra myktre, som for eksempel furu.

  • Strimlet papp - Strimlet papp absorberer bra og er enkelt når du skal gjøre rent. Det er støvfritt og egnet til kompost.

  • Aubiose - Dette er laget av naturlig hamp og er støvfritt. Det absorberer meget godt og godt egnet til kompost. Dette har blitt et populært valg blant hønseeiere da det holder fluene unna.

  • Easichick - Dette strøet er laget av resirkulert trevirke og laget spesielt for fugler. Det absorberer meget godt og vil ikke fly rundt.

Én gang i året må hønsehuset få en skikkelig storrengjøring. Det er best å gjøre dette mot slutten av sommeren, mens været fremdeles er bra. Det er best å rengjøre på en solskinnsdag, da hønsehuset vil tørke raskere og UV-stråler kan ta knekken på bakterier.


It's easy to replace your chickens' bedding and they'll really appreaciate it
Det er lett å bytte hønenes strø og de vil virkelig sette pris på det

Når du gjennomfører en storrengjøring må du ta fra hverandre hønsehuset og ta ut alle de indre delene. Hvis du har en høytrykksspyler er det en utmerket måte å gjøre rent i hønsehuset ved å bruke den til å spyle godt inne i alle kriker og kroker. Pass på at du gjør en grundig jobb. Hvis du ikke har en høytrykksspyler kan du bruke vaskemiddel og skrubbe huset rent, og så skylle med vann. Du kan bruke desinfiseringsmidler som Poultry Shield eller Johnsons Clean And Safe for å forsikre deg om at du blir kvitt alt utøy. Klikk her for å se Omlets utvalg av rengjøringsprodukter. Etter storrengjøringen, la hønsehuset tørke. Jo lengre du lar huset tørke, desto bedre.Våre kunders bilder

Eglu Cube - så lett å rengjøre!

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå