Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Ny høne til hønseflokken

Nå som du har hatt høner en stund, lurer du kanskje på om du skal skaffe deg flere høner. Det kan være vanskelig å integrere nye høner i hønseflokken, og det er som regel strevsomt både for deg og hønene. Det er ikke umulig, men når hønene har en etablert rangstige og du introduserer nye høner, så vil dette skape problemer for hierarkiet. Dessverre resulterer dette i ubehagelig oppførsel. Dine søte små tupper vil bli skrekkelige i stedet. Dette er uunngåelig, men ikke bekymre deg over det, da dette er midlertidig.


Helen Goodson's hens being introduced to their new Orpington hen friends
Helen Goodsons høner får møte sine nye Orpington-venner

Her er fem trinn som vil hjelpe deg gjennom denne prosessen:


  1. La flokken få se de nye hønene - Hvis det er mulig, er den beste måten å introdusere nye høner ved å ha dem i et separat hønsehus med egen hønsegård, hvor flokken din kan se dem. Du bør la dem være slik slik at de etablerte hønene får tid til å venne seg til de nyankomne. Etter en uke kan du introdusere dem til flokken. Hvis du ikke har anledning til å gjøre dette, kan du hoppe over dette trinnet og begynne med trinn to.

  2. Introduser de nye hønene til flokken - Det er best å gjøre dette om kvelden, når hønene har gått inn i hønsehuset for å vagle seg for natten. Om morgenen slipper du hønene ut og holder et øye med dem. Det kommer til å være noe hakking og slåssing mens hønene blir enige om en ny rangordning, men dette pleier å roe seg ned etter rundt en uke.

  3. Distraksjon og plass - Du kan gjøre hele prosessen mindre stressende ved å la hønene gå fritt, slik at de nye hønene kan komme seg unna eventuelle angrep. Det er også en god idé å ha nok med distraksjoner for hønene. Dette kan være alt fra å henge opp grøntfor til å strø matrester rundt. Dette burde distrahere hønene nok til at de ikke mobber og hakker på de nye hønene.

  4. Gi ekstra for og vann - Du bør ha en alternativ for- og vannstasjon slik at hønene dine ikke hindrer de nye fra å spise.

  5. Grip inn ved behov - Det kan være at angrepene på de nye hønene blir spesielt voldelige. Hvis du tror at en høne blir hakket på slik at hun begynner å blø må du gripe inn for å stoppe angrepene. Begynne med å skille slåsskjempene, kanskje må du gjøre dette flere ganger før angrepet opphører. Hvis hønen som angriper fortsatt vil angripe og forårsaker stor skade, må du ta henne bort og holde henne unna de andre i noen dager. Som regel vil en høne angripe mindre etter at hun blir reintrodusert til flokken igjen.


Våre kunders bilder

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå