Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Posjert a la Pavarotti!

Dette er ikke den ekleste måten å lage egg på, men utvilsomt den beste posjerte egg-oppskriften du kan ha. Når du har brukt opp nybegynnerflaksen må du jobbe litt for å få det akkurat rett, men belønningen er verdt det; arktisk hvit eggehvite rundt en lavagul flytende plomme som kjennetegner egg fra egne høner. Hvis du har litt spinat som vokser i hagen i tillegg, blir det bare enda bedre!


Fremgangsmåte

  1. Kok opp grunt vann i en kassrolle til spinaten.

  2. Ha i vann i en annen kassrolle, dypt nok til å dekke egget og ha i en spiseskje med eddik (dette får eggehviten til å sette seg raskere, så du får en bedre form).

  3. La det koke opp før du skrur ned varmen til vannet står stille. Lag en malstrøm ved å røre en skje rundt kanten. Knekk i egget og la det falle ned i midten av malstrømmen der det med en gang vil lage seg til en liten lomme.

  4. Ha brødet i brødristeren og spinaten i en dampkoker (et dørslag i metall gjør samme jobb) over kasserollen med kokende vann.

  5. Når brødet er ferdig ristet, gni det inn med et fedd hvitløk og dryss på olivenolje. Det varme brødet vil begynne å frigjøre smakene, så legg på spinaten raskt.

  6. Løft det posjerte egget ut av vannet med en hullsleiv, og vent litt til vannet har fått renne av. Egget er nå klart til å bli plassert oppå spinaten før du kroner det hele med noen tynne sløyfer med parmesan.

Det var slik Pavarotti likte sine posjerte egg, og vi vet alle hvor stor pris han satte på maten.Våre kunders bilder

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå