Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.
Katt som klør seg på opplyst klorestativ for tabbykatter

GRUNDIG
UNDERSØKT

VITENSKAPEN BAK KVESSING AV KLØR

Kan teknologi møte katters naturlige behov? Et klorestativ er et behov hvis du vil holde kattens klør – og sofaen – i god form. Men hva om teknologien kunne heve fordelene til neste nivå?

Vi så på vitenskapen bak naturlig katteatferd, og så på hvordan vitenskapen kunne hjelpe oss bedre å møte behovene til apex-rovdyret som slumrer over radiatoren din.

HVORFOR MÅ KATTER KLORE?

Katt bruker høy kattekløer til å strie klørne med
Katter strekker hele kroppen når de klør seg.

Har du noen gang sett en kattestrop? Nei, vi mener ikke når de stikker av gårde med halen i været, fordi du har våget deg å løfte dem av den bærbare datamaskinen. Stropping er den tekniske betegnelsen for klør kvessing og det gir fordeler for både mental og fysisk helse for katten din.

I naturen stropper katter vertikalt mot høye, solide overflater for å fjerne gamle skall og holde klørne korte, skarpe og sunne. Denne handlingen gir dem også en full kroppsstrekk og frigjør endorfiner, noe som hjelper dem å slappe av.

HVORFOR LOKKER SKARPE LYS?

Katt som ser opp på en glødende, høy kattekloreklotter
Lys og bevegelse fanger kattens øyne.

Uansett hvor kosete katten din er, er katter naturlige - og formidable - jegere. Deres instikt er å jage, forfølge og kaste seg etter, og denne evnen gir dem stimulering og trening for både hjerne og kropp.

En rask titt på sosiale medier vil vise deg hvor mye de elsker å jage lasere, som, i tillegg til å holde dem i form, er ufeilbarlig underholdende for menneskelige tilskuere.

De er heller ikke uvillige til litt TV. Hvis du noen gang har tatt på deg Attenborough når katten din er i nærheten, vil du ha lagt merke til at den er like fiksert av stimer av fisk som svømmer i dypet som oss.

Hvordan, lurte vi på, kan vi bruke teknologi for å tilfredsstille kattenes naturlige behov og instinkter? Kunne vi designe et produkt som ga fordelene ved jakt og stropping og hjalp oss mennesker å engasjere oss og få kontakt med kattekameratene våre?

Svaret vårt var å begynne med måten katter samhandler med teknologi, og bygge denne innsikten – bokstavelig talt – inn i ett produkt hver katteeier burde ha: et klorestativ. Fra det konstruerte vi Switch, et klorestativ med over 1200 uimotståelige lysmoduser, like attraktive for øynene våre som de er fascinerende for kattedyr.

HVA ER  EN TILFREDSSTILLENDE KLOR KVESSING?

Switch katteklor i forhold til gjennomsnittlig katteklor
20 % høyere enn den gjennomsnittlige skraperen, for en strekk på hele kroppen.

Hvis katter skal få fullt utbytte av stropping, må de være i stand til å strekke ut kroppen fullt ut og legge vekten bak den nedadgående bevegelsen. Dette betyr at overflaten de stropper mot må være tilstrekkelig høy og stabil.

Vi begynte med å samle data for å bestemme gjennomsnittshøyden til en katt når den er helt utstrakt, samt analysere andre klorestativ på markedet. Vi beregnet at å designe klorestativet vår 20 % høyere enn gjennomsnittet ville gjøre den 50 % høyere enn den gjennomsnittlige katten, og gi enda større raser høyden de trengte for å strekke seg maksimalt. På 85 cm, står Omlets Switch 15cm høyere enn det gjennomsnittlige klorestativet.

En katt som lener seg mot en sterk katteklor uten at den velter
Den ekstra vekten betyr at katter i alle størrelser kan klø seg uten bekymringer.

For at katter skal kvesse klør med selvtillit, må et klorestativ ha styrken til å tåle hele vekten. Våre designere motarbeidet dette med antiveltteknologi, et vektet indre kammer som, når det først var fylt med enten vann eller sand, gir Switch et lavt tyngdepunkt og gir 2,5 kg ekstra for å øke stabiliteten med 45 % uten den ekstra fraktvekten og kostnaden.

Videre valgte vi 100 % biologisk nedbrytbar sisal for ermet, med vertikale riller og grov tekstur for å etterligne trebark, og gjenskape følelsen av stropping i naturen.

DET BESTE KLORESTATIVET PÅ OG FOR PLANETEN

Kvinne som monterer et høyt, slitesterkt kløestativ i sisal for katter
100 % biologisk nedbrytbare, utskiftbare sisalhylser.

Vi stoppet ikke der. Etter å ha designet et høyt klorestativ og stabilt nok til å hjelpe kattene våre å slappe av, spurte vi, hvordan kan vi gjøre den bærekraftig nok til å gi oss trygghet? klorestativ er laget for å klores på, rives og strimles - det er det de er til - men betyr det at de må være engangs? Mange klorestativ har kort levetid og avslutter uunngåelig dagene på søppeldynga. Vi lurte på, kan vi designe et klorestativ som skal ødelegges og leve for alltid?

Bytte ut sisalhylsen på Switch kattekloreren.
Når den er slitt, er det bare å bytte ut og resirkulere sisal-hylsen.

Med utgangspunkt i basen valgte vi materialer egnet for formålet - og ettertiden. Switch har en bambusbase hardere enn hvit eik, som aldri trenger å skiftes ut. Med en fullstendig biologisk nedbrytbar sisal-hylse byttet ut omtrent hver sjette måned, fant vi ut at Switch kan spare 33,5 kg avfall og 50 kg CO2 i løpet av en katts levetid. Så enten du velger krem- eller kaffefarge, er Switch grønn fra alle vinkler.

SWITCH, KAMERA, ACTION

Progress

"Dette tar scratching til neste nivå!"

LIAM, Storbritannia

Progress

"Det kuleste katteproduktet!"

KAITLYN, USA

Progress

"Baku og Yuki går amok etter Switch-skraperen sin."

NANDA, Nederland

Progress

"De forskjellige innstillingene holder katten underholdt i timevis."

joyce, Nederland