Det er ventetid på grunn av høy etterspørsel. Se vår leveringsside for mer informasjon.

Det du ikke får se i matbutikken

Rar utside

Som regel vil en høne legge egg med samme form hver gang, kun med variasjon på størrelsen ettersom hønen blir eldre. Formen er bestemt av flere faktorer, fra mengden eggehvite som produseres til hønens indre muskulatur.

Men noen ganger er det mørke krefter på gang, og høner legger egg så fantastiske at ikke en gang Omlet kan fortelle deg hvor de kommer fra. I motsetning til andre, er vi ikke redde for å vise deg disse og selv om de er annerledes, så er de like gode. Husk at det er det samme for egg som for Mozart, en hårfin forskjell på galskap og geni.

Hvis du holder nøye øye med hvilken høne som verper et egg, og studerer formen på det, vil du lære deg hvilke høner som legger hvilke egg.


Nikkesha Heath's collection of wonderful and different delicious eggs
Nikkesha Heaths samling med flotte og forskjellige, velsmakende egg

Rar på innsiden

Blodflekker: Dette er et egg med en liten mengde blod inni. De ser kanskje annerledes ut, men kan godt spises! Flekkene er et resultat av blodårer eller -kar som har sprukket i egglederen, og kan være et resultat av at hønen ble skremt av noe.

Vannaktig eggehvite: Hvis du steker eggene vil du kanskje legge merke til at eggehviten er mer vannaktig enn du forventet. Dette skjer oftere når hønene blir eldre, men kan også skje når det er varmt i været, så pass på at du henter eggene jevnlig når det er varmt ute for fastere eggehviter!Våre kunders bilder

En av hønsens første egg.
Disse ble lagt av samme høne, med en dag fra hverandre.
Det første egget fra vår lette sussex Opal var en ødelagt gummi dobbel yolker.
Myke egg skremmer
Disse eggene var fra samme høne samme dag
Rynket egg
Egg i hånden

Kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå